TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A doua ediţie a festivalului în memoria lui Viktor Țoi a avut loc la Dubăsari

Pe 11 august, în orașul transnistrean Dubăsari, s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Festivalului deschis, dedicat memoriei lui Viktor Țoi.

Anul acesta, organizatori ai evenimentului au fost Departamentul de Cultură Dubăsari și Casa de Cultură a cartierului Lunga, evenimentul a fost susținut de biroul reprezentativ Rossotrudnichestvo în Moldova.

După tradiție, fanii creaţiei celebrului artist s-au adunat în parcul Energeticienilor. La festival au participat 11 soliști și formaţii din Dubăsari, Grigoriopol și Doiban. De pe scenă, au răsunat atît piesele lui Viktor Tsoi, cît și compoziții dedicate lui.

În parc a fost amenajat un „zid al lui Țoi”, pe care toată lumea, în special spectatorii tineri, au fost fericiți să lase inscripţii despre marele muzician și grupul Kino, dar şi impresiile în urma seratei.

Muzeul de Istorie Locală din Dubăsari a prezentat o expoziție de diverse tehnici de sunet retro pentru reproducerea sunetului din a doua jumătate a secolului XX.


Toți participanții la festival au primit diplome și cadouri memorabile de la reprezentanța Rossotrudnichestvo. Interpreţii au primit în dar publicaţii incluzînd opere ale scriitorilor ruși.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load