Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

A doua ediţie a festivalului în memoria lui Viktor Țoi a avut loc la Dubăsari

13 aug. 2019,, 10:50   Război în Ucraina
1954 0

Pe 11 august, în orașul transnistrean Dubăsari, s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Festivalului deschis, dedicat memoriei lui Viktor Țoi.

Anul acesta, organizatori ai evenimentului au fost Departamentul de Cultură Dubăsari și Casa de Cultură a cartierului Lunga, evenimentul a fost susținut de biroul reprezentativ Rossotrudnichestvo în Moldova.

După tradiție, fanii creaţiei celebrului artist s-au adunat în parcul Energeticienilor. La festival au participat 11 soliști și formaţii din Dubăsari, Grigoriopol și Doiban. De pe scenă, au răsunat atît piesele lui Viktor Tsoi, cît și compoziții dedicate lui.

În parc a fost amenajat un „zid al lui Țoi”, pe care toată lumea, în special spectatorii tineri, au fost fericiți să lase inscripţii despre marele muzician și grupul Kino, dar şi impresiile în urma seratei.

Muzeul de Istorie Locală din Dubăsari a prezentat o expoziție de diverse tehnici de sunet retro pentru reproducerea sunetului din a doua jumătate a secolului XX.


Toți participanții la festival au primit diplome și cadouri memorabile de la reprezentanța Rossotrudnichestvo. Interpreţii au primit în dar publicaţii incluzînd opere ale scriitorilor ruși.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?