X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală răspunde unor acuzații privind drepturile de autor

12 apr. 16:00   Societate
1574 0

Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a răspuns solicitării Noi.md de a ne oferi un comentariu în privința unor declarații făcute recent de către membrii Asociației Titularilor de Drepturi de Autor din Moldova ”MORA” (AO “MORA”).

"Pretinsele acuzaţii ale Asociației Obștești Asociația Titularilor de Drepturi de Autor din Moldova ”MORA” (AO “MORA”) lansate în raport cu AGEPI sînt nefondate, acestea nefiind însoţite de careva probe sau dovezi.

Totodată, vă comunicăm că la data de 03.04.2024, pe platforma AGEPI a fost organizată o şedinţă de lucru, la solicitarea AO “MORA”, în cadrul căreia au fost discutate unele subiecte din domeniul dreptului de autor şi drepturilor conexe.

Şedinţa a avut loc cu participarea mai multor părţi interesate, însă reprezentanţii AO “MORA” nu au participat, deși au fost invitaţi", se arată în răspunsul Agenției.

Amintim că în data de 03 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Asociației Titularilor Drepturilor de Autor din Moldova MORA au spus că în domeniul drepturilor de autor se atestă o situație dezastruoasă. "Actuala conducere a AGEPI declara la venirea în funcție că vrea să facă ordine în domeniu, însă acest lucru nu s-a întîmplat", aspus atunci Constantin Pădure, director general MORA.


Tot în acea ședință, președintele Fondului Literar al Scriitorilor din Moldova, Nicolae Rusu, membru în Consiliul AO MORA, a spus că "pune la îndoială activitatea AGEPI".

„Banii care nu sînt revindecați trec nu se știe unde. Sînt transferați în jurul a 30 de milioane de lei, abia acum am aflat despre suma aceasta enormă. Și autorii – stau și așteaptă. Acum mă întreb, poate actuala guvernare se va gîndi totuși ce să facă în această situație, dacă mai e nevoie de această structură de stat”.

0
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?