Cazul Șor stiri: 599

Zonele economice speciale din Moldova așteaptă investitori din Rusia

24 sep. 2018,, 16:20   Economie
3322 1

Zonele economice speciale din Moldova așteaptă investitori din Rusia să implementeze diverse proiecte în vederea dezvoltării potențialului industrial al țării noastre.

Acest lucru a fost menționat în cadrul Forumului Economic Moldo-Rus desfășurat la Chișinău, relatează Noi.md.

După cum se menționează pe site-ul oficial al evenimentului, în timpul acestui forum au fost abordate probleme stringente. Participanții au numit barierele, inclusiv politice, care împiedică dezvoltarea cooperării industriale dintre Moldova și Rusia și au evidențiat posibilele modalități de abordare a acestora.

În plus, vorbitorii și oaspeții Forumului au discutat oportunitățile de cooperare între companiile industriale din Moldova și Rusia în fabricarea produselor de înaltă tehnologie, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse medicale etc.

Un alt subiect abordat la Forum îl constituie zonele economice speciale create în republică pentru a dezvoltarea potențialului industrial. Reprezentanții părții moldovenești au vorbit despre rezultatele activităților celor șapte zone economice libere, au evidențiat și condițiile pentru aderarea la acest program pentru locuitorii noștri și au spus, de asemenea, prin ce zonele economice libere și Moldova sînt atractive pentru investitorii străini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?