Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Tarlev: "Moldova are toate șansele să devină un stat respectat"

14 iun. 15:00   Economie
8855

Moldova are toate șansele să devină un stat puternic și respectat, ca și pînă acum, dacă își va gestiona corect finanțele pentru dezvoltare.


Despre aceasta a declarat fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, vorbind la postul de televiziune TVC-21, transmite Noi.md

Referindu-se la problema finanțelor, el a menționat că, în primul rînd, țara ar trebui să ia împrumuturi, dar aceste împrumuturi ar trebui să ofere valoare adăugată.

"Adică, în primul rînd, banii ar trebui să facă bani. Creditele sînt pentru investiții, nu pentru cheltuială. În al doilea rînd. Pot fi luate subvenții sau asistență gratuită, dar depinde de cine o ia, în ce condiții și de ce. Căci nimeni nu va da în permanență celor săraci, incompetenți. Și al treilea moment. În lume nu sînt respectați oamenii slabi și care nu se respectă. Există o zicală în popor: salvarea celor care se îneacă ține doar de cei care se îneacă. Dacă nu vom decide ce trebuie să facem și cum trebuie să facem pentru ca să trăim bine, atunci nu se va întîmpla nimic. Cei puternici sînt respectați. Trebuie să facem noi înșine acest lucru. Iar dacă doar vom acumula datorii, dacă vom acumula împrumuturi nejustificate, iar acești bani vor merge pentru a acoperi deficitul bugetar sau pentru altceva, atunci nu vom avea viitor și va fi foarte trist și foarte dezamăgitor. Dar Moldova are toate șansele de a se ridica din nou în picioare și de a deveni un stat respectat, așa cum a fost înainte. Dar numai să cerem nu este o cale de ieșire din situație. Eu sînt împotriva forței, împotriva războiului, sînt pentru ca noi să nu punem corect căruța în fața calului, dar pentru ca toată lumea să se afle la locul său și să mergem înainte corect", a spus Vasile Tarlev.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав