COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Premieră: În Moldova va fi acordat premiul de integritate în afaceri

Premieră: În Moldova va fi acordat premiul de integritate în afaceri

Un premiu de integritate în afaceri va fi acordat, în premieră, în cadrul ediției din anul curent a concursului "Marca comercială a anului".

Inițiativa aparține Centrului Naţional Anticorupţie, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI). Cererile de participare pot fi transmise pînă la data de 30 aprilie, pe adresa CCI, transmite Știri.md.

Candidații la premiul de integritate în afaceri vor trebui să facă dovada implementării unor mecanisme de promovare a standardelor de integritate şi anticorupţie în business. În dosarul pentru concurs candidații vor prezenta propriul Cod de etică sau conduită în afaceri, procedurile de raportare a neregulilor la locul de muncă şi de soluţionare a conflictelor de interese, mecanismele de protecţie a avertizorilor de integritate, procedurile de declarare şi evaluare a cadourilor şi cele de control intern, precum și alte proceduri interne de asigurare a integrității.

La concurs se pot înscrie societățile comerciale, care se încadrează în businessul mare, mic și mijlociu, cu excepția întreprinderilor de stat sau municipale, societăților pe acţiuni în care statul deţine pachetul majoritar de acţiuni şi care sînt entități publice.


Participanţii admişi la nominalizarea pentru integritate în afaceri vor fi scutiţi de achitarea taxei de participare, care va fi acoperită de PNUD Moldova, prin proiectul "Lupta împotriva corupției prin consolidarea integrității în Republica Moldova".

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load