X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

O inițiativă legislativă va asigura tranziția de la contorizarea netă la facturarea netă a energiei regenerabile

6 oct. 2023,, 08:45   Economie
2490 0

Proprietarii de apartamente din blocurile cu multe etaje vor avea posibilitatea să instaleze parcuri de energie regenerabilă pentru consum propriu.

Parlamentul a votat astăzi în prima lectură un proiect de lege care vine să simplifice procedurile aferente dezvoltării unui proiect în domeniul energiei regenerabile.

Proiectul își propune să soluționeze problemele critice care împiedică dezvoltarea sectorului energiei regenerabile atât pentru componenta energie electrică, utilizarea energiei regenerabile în transporturi, cât și pentru dezvoltarea sectorului încălzire și răcire.

Una dintre noutățile inițiativei legislative este tranziția de la contorizarea netă la facturarea netă.

„Dincolo de faptul că vom avea energie regenerabilă mai multă în urma investițiilor făcute, vom crea baza pentru ca investițiile în energia regenerabilă să mai poată tranzacționa, să poată primi și certificate de origine pentru această energie care, la fel, să fie creată o piață separată de certificatele de origine, pentru ca cei care produc energie regenerabilă să mai aibă o sursă de venit suplimentară”, a declarat Victor Parlicov, ministrul Energiei.

2
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав