COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Guvernul a prezentat măsurile de sprijin a mediului de afaceri

Guvernul a prezentat măsurile de sprijin a mediului de afaceri

Guvernul a pregătit deja o serie de măsuri fiscale şi financiar-bancare, pentru susținerea mediului de afaceri în perioada crizei provocată de pandemia de conronavirus.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Răilean, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că masurile presupun subvenții, amînări de taxe şi impozite, dar şi reducerea ratei de bază la credite.

“Din bugetul public vor fi subvenționate integral impozitele salariale ale angajaților întreprinderilor a căror activitate a fost sistată în perioada stării de urgență”, a declarant Sergiu Răilean. Ministrul a precizat că vor fi recuperate 60 la sută din impozitele salariale pentru companiile afectate indirect.

Răilean s-a referit şi la reducerea cotei TVA pentru întreprinderile din domeniul HoReCa, dar şi la alte inițiative benefice.

“S-a redus cota TVA de a 20 la sută la 15 la sută pentru HoReCa. Am reușit să simplificăm procedura de înregistrare a medicamentelor de primă necesitate, la Agenția Medicamentului. Am deblocat piețele agricole, ca fermierii să își vîndă produsele”, a mai declarat Sergiu Răilean.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load