X 
Criza energetică stiri: 1748
Cutremure stiri: 282

Cum se evaluează eficiența vizitelor străine ale oficialilor moldoveni

24 ian. 15:12   Economie
1414 0

Eficiența călătoriilor în străinătate ale președintelui, prim-ministrului și altor oficiali și oficiali de rang înalt ai Republicii Moldova ar trebui evaluată după nivelul impactului direct al rezultatelor vizitelor, întîlnirilor și altor evenimente ale acestora asupra statului, atrăgînd noi asistență și investiții în țară.

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul, expertul, bloggerul video Alexandr Stahurski, la postul TV8, transmite Noi.md.

În opinia sa, unul dintre obiectivele principale ale participării delegației moldovenești condusă de președintele Maia Sandu la recentul Forum Economic Mondial de la Davos a fost dorința de a menține Moldova pe agenda politicii mondiale, îndemnul de a-i oferi în continuare sprijinul financiar necesar și atragerea de noi investiții în țară.

În ceea ce privește evaluarea eficienței vizitelor în străinătate ale oficialităților moldovenești, Alexandr Stahurski a amintit că în afaceri există un astfel de concept precum KPI (Key Performance Indicator) - acesta este un indicator al succesului într-o anumită activitate sau în atingerea anumitor obiective.

„Eficacitatea oricărui politician, președinte, director executiv, alți oficiali, în opinia mea, ar trebui să fie corelată cu cît de eficient vor afecta statul în mod direct rezultatele uneia sau alteia dintre vizitele, întîlnirile și alte evenimente ale acestora. Este important ca șeful statului să meargă la Forumul de la Davos, iar după aceea, Moldova, dacă nu va fi inundată, cel puțin aici vor veni niște investiții, ceva se va schimba cu noi, așa că aceste costuri nu sînt chiar mari. Toate sînt destul de modest, adică fără excese. Adică, o astfel de econom-class, să-i spunem așa. Dar principalul este că acest lucru ar trebui să aibă un efect, pentru că acesta este cel mai important lucru. O persoană pleacă într-un fel într-o delegație din partea statului, și acest lucru ar trebui să fie însoțit de o oarecare eficiență. Dacă există această eficiență, iar societatea știe despre ea, există un sistem de raportare, atunci acest lucru este bun ", a spus Alexandr Stahurski.

1
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий