Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Cum se dezvoltă relațiile comercial-economice între Moldova și Bulgaria

10 sep. 10:30   Economie
991 0

Moldova și Bulgaria intenționează să intensifice cooperarea comercială-eeconomică și speră că organizarea următoarei ședințe a Comisiei mixte moldo-bulgare pentru Cooperare Economică în viitor va da un impuls suplimentar acestui proces.

Despre acest lucru, într-un interviu pentru portalul Noi.md, a relatat ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria și prin cumul – în Albania și Macedonia de Nord, Anatol Cebuc.

Vorbind despre relațiile comercial-economice, el a menționat că structura economiei ambelor state se aseamănă.

”Pe parcursul mandatului relaţiile economice au fost influențate de perioada de pandemie, care continuă de doi ani și războiul din Ucraina. În pofida acestui fapt, exporturile în Bulgaria au înregistrat suma de 77,7 milioane de dolari SUA, iar importurile — 77,2 milioane de dolari SUA. Conform datelor statistice, în primul trimestru al anului curent Republica Moldova a exportat în Bulgaria produse în valoare de 48,7 milioane de dolari SUA, și a importat produse în valoare de peste 27 milioane de dolari SUA”, a menționat Anatol Cebuc.

Potrivit lui, la inițiativa misiunii noastre diplomatice și cu susținerea Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova și din Republica Bulgaria a fost organizat forumul oamenilor de afaceri. Acesta s-a desfășurat în regim on-line.


Desigur ne dorim ca următorul forum să fie în prezență, care în viziunea mea este mai dinamic și este mai mult agreat de mediul de afacere de la noi și din Bulgaria. La fel, dorim să organizăm ședința Comisiei mixte moldo-bulgare pentru cooperare economică. Discuțiile privind organizarea acesteia vor fi reluate după formarea în Bulgaria a unui Guvern plenipotențiar. Astfel, Comisia ar putea să se întrunească în anul viitor”, a subliniat ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria și prin cumul – în Albania și Macedonia de Nord.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав