X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Agenția Proprietății Publice a reziliat contractul cu „Avia Invest”

10 iul. 2020,, 16:13   Economie
3457 0

Agenția Proprietății Publice a reziliat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent, încheiat cu SRL „Avia Invest” și a solicitat restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău, anunță APP într-un comunicat.

Decizia a fost luată pe 8 iulie, după ce instituția statului a constatat restanțe la îndeplinirea contractului din partea companiei concesionare, notează unimedia.

Este vorba despre contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent, încheiat între APP și SRL „Avia Invest” la data de 30 august 2013.

Potrivit contractului, concesionarul s-a obligat să garanteze finanțarea concesiunii pe tot termenul contractului în volumul și termenele prevăzute, prin constituirea garanției de bună execuție a contractului, pentru fiecare din etapele de implementare.

„SRL „Avia Invest” nu a executat obligațiile contractuale de edificare a obiectivelor concesionale stabilite în Programul investițional atît pentru Etapa I investițională cît și pentru Etapa II, acumulînd restanțe la capitolul investiții în jur de 66,2 milioane de euro”, spun reprezentanții APP.


Pentru etapa a II-a de implementare a concesiunii, garanția de bună execuție a contractului de concesiune a expirat la 31 ianuarie 2019, iar SRL „Avia Invest” nu a executat obligația contractuală privind constituirea unei noi garanții de bună execuție în valoare de 1 000 000 de euro.

La data 14 aprilie 2020, Agenția Proprietății Publice a expediat o notificare preliminară și a solicitat SRL „Avia Invest” executarea obligaţiilor contractuale privind constituire a garanţiei de bună execuţie a contractului acordîndu-se o perioadă de rezoluție, de 60 de zile, în care SRL „Avia Invest” urma să constituie o garanție valabilă de bună execuție a contractului de concesiune.

SRL „Avia Invest” nu s-a conformat solicitării Agenției Proprietății Publice, urmare a ce SRL „Avia-Invest” prin adresarea nr. 09-05-1888 din 06.05.2020 a fost informată repetat despre necesitatea executării obligației contractuală privind constituirea garanției de bună execuție.

În perioada de rezoluție, de 60 de zile de la data recepționării notificării preliminare, acordată prin contract, SRL „Avia Invest” nu a executat obligațiile contractuale, încălcînd grav prevederile contractului de concesiune încheiat la 30 august 2013.

Drept urmare, pentru neexecutarea obligațiunilor contractuale, la data de 8 iulie 2020, Agenția Proprietății Publice a rezoluționat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent nr. 4/03, încheiat cu SRL „Avia Invest” iar drept efect a solicitat de la SRL „Avia Invest” restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий