Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1669

Agenția Franceză pentru Dezvoltare va oferi țării noastre un împrumut. Cîte milioane de euro?

10 noi. 2022,, 11:46   Economie
1176 0

Republica Moldova va beneficia de un împrumut în valoare de 60 de milioane de euro, acordat de Agenția Franceză pentru Dezvoltare. Deputații au votat, la ședința plenară de astăzi, pentru ratificarea Acordului de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare.

Necesitatea obținerii creditului de 60 de milioane de euro a apărut în urma consecințelor războiului, a crizei energetice și a inflației. Astfel, banii vor fi folosiți pentru consolidarea programelor de protecție socială, pentru a atenua impactul creșterii prețurilor la gaze și pentru adoptarea reformelor în vederea dezvoltării energiilor regenerabile. De asemenea, resursele financiare vor fi valorificate pentru modernizarea sectorului transportului feroviar.

Împrumutul care va fi contractat prevede o maturitate de 15 ani, inclusiv perioada de grație de cinci ani. Rambursarea acestuia va fi efectuată de două ori pe an, în 20 de tranșe egale. Creditul va fi debursat într-o singură tranșă, termenul-limită fiind de 13 octombrie 2023.

Proiectul de lege privind ratificarea Acordului a fost votat, în prima și a doua lectură, de 57 de deputați.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий