Aderarea R. Moldova la Asociaţia Europeană a Liberului Schimb, discutată cu oficiali europeni

10 mai. 2022,, 16:00   Economie
2133 0

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a avut o întrevedere cu Ministrul Finanțelor și Secretarul de Stat al Islandei.

Oficialii au discutat procedurile de aderare a Republicii Moldova la Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA) din care fac parte Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Oficialii delegației islandeze și-au manifestat deschiderea de a susține Republica Moldova în demersul de aderare la EFTA.

Alte subiecte abordate au făcut referire la situația din regiune și impactul războiului din Ucraina asupra economiei țării noastre, dar și domeniile de interes reciproc pentru comerțul bilateral.

Discuțiile au avut loc în cadrul Adunării Anuale a Consiliului Guvernatorilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, este Guvernatorul BERD pentru Republica Moldova.


Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA) a fost înfiinţată în 1960 prin semnarea Convenţiei de la Stockholm. Spre deosebire de UE, EFTA nu este o uniune vamală, ceea ce înseamnă că fiecare stat membru EFTA poate stabili liber taxele vamale şi politica comercială externă privind state non-EFTA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?