COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

A fost aprobat un nou regulament privind dosarul achiziției publice

29 oct. 2020,, 01:00   Economie
2684 0

Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat în ședința de miercuri, Regulamentul cu privire la întocmirea și păstrarea dosarului achiziției publice. Totodată, Guvernul a abrogat o decizie a sa în acest sens din anul 2008, transmite MOLDPRES.

Regulamentul stabilește modul de întocmire și păstrare a dosarului achiziției publice, care „se întocmește și se păstrează de către autoritatea contractantă care desfășoară proceduri de achiziții publice”.

Conform documentului, dosarul achiziției publice se întocmește pentru fiecare procedură de achiziție publică în parte și se păstrează în decurs de cinci ani de la inițierea acesteia.

Cu excepția cazurilor în care instanța de judecată o cere, autoritatea contractantă asigură menținerea integrității datelor și protejarea confidențialității ofertelor și a cererilor de participare în toate operațiunile de comunicare, schimb și stocare de informații.

După expirarea termenului de păstrare a dosarului achiziției publice, autoritatea contractantă poate lichida acest dosar, cu excepția contractelor în derulare, al căror dosar poate fi lichidat doar după expirarea a trei ani de la momentul încetării acțiunii contractului de achiziție publică.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X