X 

3 milioane de euro pentru domeniul de management al traficului aerian din Moldova

2 mai. 15:45   Economie
2941 0

Țara noastră va beneficia de susținerea financiară nerambursabilă pentru domeniul de management al traficului aerian, cu o valoare de 3 mil. euro.

Astăzi, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, împreună cu reprezentantul Organizației europene pentru siguranța navigației aeriene (EUROCONTROL) au semnat un Acord referitor la implementarea Fondului de solidaritate voluntară privind managementul traficului aerian european (MTA), în susținerea furnizorului de servicii de navigație aeriană Î.S. „MoldATSA”.

Fondul de solidaritate prevede susținerea financiară nerambursabilă pentru domeniul de management al traficului aerian din Ucraina și Republica Moldova, din care pentru țara noastră cu o valoare maximă de 3 mil. de euro.

Fondul va fi utilizat pentru a acoperi costurile de personal și de formare, precum și orice alte cheltuieli necesare pentru a asigura pregătirea operațională și continuitatea proceselor în cadrul furnizorului de servicii de navigație aeriană.

Fondată în anul 1960, EUROCONTROL este o organizație civil-militară, formată din 41 state membre, angajată în construcția unui Cer Unic European și în managementul traficului aerian.

1
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?