Trei cățeluși au cîntat. Și nu orice, dar operă

5 sep. 23:00   Diverse
2889 0

Trei superstaruri blănoase s-au alăturat Orchestrei de Cameră Daneze pentru o interpretare foarte specială a „Simfoniei de vînătoare” a lui Leopold Mozart, la Festivalul Haydn din acest an.

Într-o lume în care muzica clasică este asociată de obicei cu tradiționalul, Orchestra de Cameră Daneză a adus o "codiță" de noutate, care a uluit și încîntat publicul la Festivalul Hayden de anul acesta. Cookie, Sophus și Sica sînt trei cîini foarte talentați, care au fost selectați cu atenție pentru a cînta cu Orchestra de Cameră Daneză o interpretare neconvențională a „Hunting Symphony”, o compoziție de Leopold Mozart, tatăl lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Piesa este o bijuterie rară în lumea clasică, în care cîinii au un rol proeminent și important. Din punct de vedere istoric, contribuțiile lor s-au limitat la simple înregistrări. Asta pînă acum, notează Noi.md cu referire la digi24.ro.

La repetiție, cîinii au ascultat imperturbabil primele acorduri ale simfoniei, înainte de a-și lua cu încredere pozițiile în fața orchestrei pentru a-și executa partiturile.

0
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?