Tablourile pictate de porcul "Pigcasso", vîndute la un preț record

29 iul. 00:00   Diverse
2185 0

Tablourile pictate de un porc ținînd o pensulă în gură au strîns pînă acum 1 milion de dolari, potrivit îngrijitoarei sale care l-a salvat pe Pigcasso dintr-un abator, relatează Insider.

Picturile faimosului Pigcasso, adoptat de Joanne Lefson, o activistă pentru drepturile animalelor din Africa de Sud, s-au vîndut cu pînă la 26.000 de dolari bucata, a dezvăluit Lefson în noua sa carte „Pigcasso: The Million-dollar artistic pig that saved a sanctuary”, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Pigcasso a fost salvat de Lefson dintr-un abator în 2016, pe vremea cînd era doar un pui, trăiește acum într-un sanctuar deținut de activistă și a strîns peste 1 milion de dolari din vînzarea operelor sale de artă, a scris Lefson.

Banii sînt folosiți pentru mîncare, salariile angajaților de la sanctuar, vizitele la veterinar și alte costuri de administrare. Porcul pictează ținînd în gură o pensulă special modificată pe care o scutură dintr-o parte în alta a pînzei.

Cînd termină tabloul, Pigcasso își semnează opera cu rîtul, potrivit lui Lefson. Lefson a povestit pentru Reuters în 2019 că a observat că Pigcasso are o afinitate pentru pictură atunci cînd și-a dat seama că, atunci cînd se juca, porcul mesteca și distrugea majoritatea obiectelor pe care le găsea, dar trata pensulele cu mare grijă.


Lefson a învățat porcul să picteze recompensîndu-l cu struguri și în urma unor lecții „unu la unu” în care ea trebuia să se tîrască în patru labe cu o pensulă în gură. „Cele mai intrigante momente au fost cele în care [Pigcasso] făcea forme incredibile de una singură – o inimă, o inițială, un număr – și eu o opream, întrebîndu-mă de ce altceva mai era nevoie”, a scris activista.

Între timp, Pigcasso a primit comenzi de la persoane importante precum tenismenul spaniol Rafael Nadal și actorul britanic Ed Westwick. Operele porcului au apărut chiar și pe ceasuri Swatch care s-au vîndut cu 1.000 de dolari bucata în 2019.

4
2
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?