X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Un portret realizat de Francis Bacon, vîndut cu 25,7 milioane de euro

15 mai. 04:00   Business
2028 0

Un tablou al pictorului britanic Francis Bacon, scos la vînzare de casa Sotheby's, a fost vîndut luni seară cu 25,7 milioane de euro în prima seară din cadrul noului sezon de licitaţii de primăvară de la New York.

A fost pentru prima oară cînd acest portret realizat de Francis Bacon, care îl înfăţişează pe partenerul său de atunci, George Dyer, a fost scos la licitaţie. El face parte dintr-o serie de zece alte portrete, realizate de artistul britanic între anii 1966 şi 1968, transmite agerpres.ro

Casa Sotheby's, care este deţinută de miliardarul franco-israelian Patrick Drahi, estimase opera de artă la un preţ cuprins între 27 milioane şi 46 de milioane de euro.

Prima seară a licitaţiilor de artă de la New York a generat încasări totale de 217,4 milioane de euro.

Printre celelalte lucrări propuse spre vînzare au figurat cele ale pictoriţei americane Joan Mitchell. Un tablou al ei, intitulat "Noon", a fost vîndut cu peste 20,9 milioane de euro. Recordul de preţ pentru o lucrare aparţinînd acestei artiste este de 26,9 milioane de euro.

Cîteva recorduri au fost deja doborîte, cum ar fi preţul de 17,6 milioane de euro plătit pentru o lucrare realizată la patru mîini de Andy Warhol şi Jean-Michel Basquiat şi preţul de 21,3 milioane de euro plătit pentru o lucrare a artistului italian Lucio Fontana.

O altă lucrare, ce aparţine unei artiste ale cărei creaţii încep să aibă o cotă tot mai ridicată pe piaţa licitaţiilor, afro-americanca Faith Ringgold, decedată în luna aprilie, a fost vîndută cu 1,4 milioane de euro, depăşind de trei ori precedentul ei record de preţ.

Casa Sotheby's organizează miercuri o nouă licitaţie, cu opere de artă semnate de Claude Monet, Pablo Picasso, Alexander Calder, Rene Magritte şi Leonora Carrington.

Prestigioasa casă de licitaţii speră să obţină prin vînzarea a 700 de lucrări o sumă totală cuprinsă între 508 milioane şi 726 milioane de euro, un interval "uşor superior" celui atins cu ocazia licitaţiilor sale din mai 2023.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?