COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Studiu: Cu vîrsta creierul omului devine mai elastic

Directorul Colegiului Medical al Universității George Washington susține că creierul unei persoane în vîrstă devine mult mai elastic decît se consideră.

La această vîrstă, interacțiunea emisferelor cerebrale din dreapta și stînga devine mai armonioasă, ceea ce extinde posibilitățile noastre creative. Din această cauză, printre persoanele peste 60 de ani se găsesc mai multe personalități care abia au început activitatea sa creativă.

Creierul unei persoane sănătoase înaintate în vîrstă nu mai este atît de rapid ca în tinereţe, dar în schimb este foarte elastic. S-ar putea ca aceasta să fie una din cauzele pentru care la bătrîneţe oamenii trag concluzii mai precise şi iau decizii înţelepte.

În afară de aceasta s-a dovedit că odată cu înaintarea în vîrstă creierul reacţionează mai calm la emoţiile negative. De fapt el începe să funcţioneze la capacitate maximă la vîrsta de 60-80 de ani. Apogeul activităţii intelectuale a omului are loc în jurul vîrstei de 70 de ani.

Cu timpul în creierul uman creşte cantitatea de mielină – substanţă datorită căreia semnalul neuronal se transmite mai rapid. Din această cauză capacitatea intelectuală generală a creierului creşte cu pînă la 3000% în comparaţie cu valoarea medie în categoriile de vîrstă inferioare. Apogeul producţiei de mielină are loc în acelaşi interval de vîrstă: 60-80 de ani.


Profesorul Monchi Oury din Universitatea din Montreal afirmă: “Creierul unui om în etate alege calea cea mai ergonomică, excluzînd variantele inutile şi luînd în calcul doar variantele corecte ale rezolvării problemei”. În afară de aceasta îşi spune cuvîntul şi experienţa de viaţă pe care au acumulat-o oamenii în vîrstă de-a lungul anilor. Ei sunt expuşi într-o măsură mult mai mică decît tinerii la confuzii şi tulburări datorate unor informaţii cu încărcătură emoţională.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load