X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cum să trăiești mai mult de 100 de ani? A fost dezvăluit secretul longevității

24 mar. 22:30   Sănătate
939 0

Centenarii sînt mai puțin susceptibili la bolile cronice legate de vîrstă și cu o probabilitate mai mare pot suporta bolile infecțioase.

După cum au aflat oamenii de știință de la Institutul Brody de pe lîngă Institutul Tehnologic din Massachusetts și Harvard, oamenii care trăiesc mai mult de o sută de ani au un microbiom unic care îi protejează de infecțiile bacteriene, inclusiv de cele care sînt rezistente la medicamente. Secretul longevității a fost dezvăluit într-un articol publicat în revista Nature.

Cercetătorii au analizat microbiomul în fecalele a 160 de centenari japonezi, a căror vîrstă medie a ajuns la 107 ani. Ei au descoperit că centenarii, comparativ cu persoanele cu vîrsta cuprinse între 85 și 89 de ani și 21 pînă la 55 de ani, au avut niveluri mai ridicate a mai multor tipuri de bacterii care produc molecule numite acizi biliari secundari.

Acizii biliari secundari sînt produși de microbi în intestinul gros și se consideră că ajută la protejarea intestinelor împotriva agenților patogeni, precum și la reglarea răspunsurilor imune ale organismului.

22
7
4
6
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?