X 
Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Сine a numit nucile – grecești?

6 feb. 01:30   Diverse
1207 1

Nucii sînt foarte răspîndiți în zona noastră. Are un cost redus, gust bun şi o mulţime de vitamine şi substanțe minerale.

Rămîne un mister de unde vine această denumire neobişnuită. Doar arborii aceștia sînt cultivați în cea mai mare parte nu în Grecia. În acest sens, există două versiuni. Potrivit primei – arborii de nuc au fost aduși de către călugării greci, iar în conformitate cu alta - au fost aduse de comercianţii greci care vindeau în vechime în Rusia diverse produse.

De asemenea, mulţi oameni se întreabă de ce nucile sînt amare? La această întrebare este foarte uşor de răspuns - în nuci se conţin cantităţi mari de uleiuri vegetale care la păstrare îndelungată se strică, uleiul poate deveni rînced, prin urmare, există un gust amar. Aceste nuci nu trebuie consumate, dacă nu doriţi să vă otrăviți.

De asemenea, nu este bine să mîncați nuci necoapte, pentru că ele conţin substanţe volatile, care pot provoca, de asemenea, intoxicaţii.

Cu toate acestea, nucile proaspete, dacă sînt consumate cu moderație, devin foarte folositoare, pentru că conţin în compoziţia lor multe grăsimi nesaturate, potasiu, magneziu, vitaminele A, C, E, şi multe altele.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий