Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1664

Sesiunea Adunării Interparlamentare a CSI va avea loc pentru prima dată în Uzbekistan

24 oct. 2022,, 15:45   Diverse
1164 0

Activitățile din cadrul sesiunii de toamnă a Adunării Interparlamentare a statelor membre CSI vor avea loc la Samarkand în perioada 27-28 octombrie 2022.

Șefii și membrii delegațiilor parlamentare ale țărilor AIP CSI, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale, oameni de știință și experți vor lua parte la evenimente cu prezență fizică.

Pe 27 octombrie vor avea loc ședințe ale comisiilor permanente ale Adunării – pentru cultură, informare, turism și sport, pe politică agrară, resurse naturale și ecologie, pe probleme politice și cooperare internațională.

În aceeași zi, tinerii parlamentari din țările Comunității se vor reuni la o ședință a Adunării Interparlamentare a Tinerilor din statele membre CSI.

Pe 27 octombrie va avea loc o ședință a organului de conducere al Adunării - AIP CSI. Șefii delegațiilor parlamentare vor discuta subiecte de actualitate ale cooperării, vor rezuma rezultatele evenimentelor desfășurate în 2022 și vor audia informații despre monitorizarea campaniilor electorale în CSI.


Cea de-a 54-a sesiune plenară a Adunării Interparlamentare a statelor membre CSI va avea loc pe 28 octombrie. Este planificat ca parlamentarii să examineze un mare bloc de legi model pe subiecte electorale. O serie de alte proiecte de lege vor fi, de asemenea, înaintate deputaților și senatorilor pentru ca ulterior să le poată utiliza în legislațiile naționale ale țărilor Comunității.

În ajunul principalelor evenimente ale sesiunii, pe 25 octombrie, va avea loc o ședință a Consiliului de experți al Adunării Interparlamentare a Statelor Membre ale CSI și Comunității Regionale în domeniul comunicațiilor.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий