Criza energetică stiri: 1551
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3384

Rusia înlătură obstacolul în calea pompării petrolului din Kazahstan

11 iul. 19:00   Diverse
3505 0

În Rusia, Tribunalul Regional Krasnodar, la o ședință, a schimbat decizia instanței anterioare de a suspenda lucrările Consorțiului Conductelor Caspice (CPC), acum compania trebuie să plătească doar o amendă de 200 de mii de ruble, scrie RIA Novosti.

Astfel, obstacolul în calea pompării petrolului din Kazahstan a fost înlăturat – CPC reprezintă 80 la sută din exportul corespunzător.

„Se modifică decizia Tribunalului Districtual Primorsky din Novorossiysk din 5 iulie 2022 privind suspendarea administrativă a activităților CPC. Se va înlocui pedeapsa cu o amendă de 200 de mii de ruble”, a anunțat judecătorul.

Decizia de suspendare a activității companiei pentru 30 de zile s-a datorat descoperirii unor încălcări în documentația referitoare la problemele de mediu. CPC, la rîndul său, a depus o cerere de suspendare a executării hotărîrii judecătorești, întrucît o astfel de acțiune poate provoca procese incontrolabile și consecințe ireversibile asupra procedurilor.

Pe fondul deciziei de suspendare a activității CPC, președintele Republicii, Kassym-Zhomart Tokayev, a dat instrucțiuni gigantului național de petrol și gaze KazMunayGas să diversifice modalitățile de furnizare a petrolului kazah pentru export. Șeful statului a menționat că prioritatea este ruta transcaspică, aceasta permite organizarea de vînzăria de petrol și alte mărfuri ocolind Rusia.


Kremlinul, la rîndul său, a spus că nu există nicio motivație politică în căutarea rutelor alternative și a cerut să se acorde atenția cuvenită acțiunilor țării.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав