TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Produsele care încetinesc îmbătrînirea pielii

Produsele care încetinesc îmbătrînirea pielii

Se spune că sănătatea se poate citi pe chip. Dincolo de creme scumpe şi cosmetice pentru acoperirea micilor imperfecţiuni, alimentele pot contribui semnificativ la îmbunătăţirea aspectului pielii.


Dacă v-aţi trezit vreodată dimineaţa, v-aţi uitat în oglindă, văzînd linii fine şi riduri apărute parcă peste noapte, să ştiţi că nu sînteţi singura persoană care se confruntă cu această problemă.


Dacă pentru unii oameni procesul de îmbătrînire apare treptat, pentru alţii parcă se produce peste noapte, scrie msn.com. Deşi majoritatea sîntem tentaţi să cumpărăm produse cosmetice scumpe pentru a ne acoperi imperfecţiunile, speciaştii recomandă o serie de măsuri pentru diminuarea factorilor care influenţează degradarea pielii.


Pe lîngă consmulul a cel puţin doi litri de apă pe zi, stimularea circulaţiei sanguine şi folosirea unor creme pe bază de colagen, există cîteva alimente care pot contribui semnificativ la reîntinerirea tenului:

Somon


Pielea îşi poate redobîndi aspectul tînăr dacă vom consuma alimente bogate în Omega 3. Cercetările arată că astfel organismul îşi creeze noi celule de colagen, un plus important în procesul anti-îmbătrînire.


Zmeură


Cu un indice glicemic scăzut şi încărcată cu antioxidanti, zmeura este un aliment extrem de benefic cînd vine vorba de calitatea pielii. Conform cercetătorilor, micile fructe roşii conţin resveratrol, o substanţă extrem de benefică împotriva îmbătrînirii.


Carnea de vită


Se pare că bucurîndu-vă de o friptură de vită, nu doar că reuşiţi să vă potoliţi foamea, dar este şi cheia către un aspect mai tînăr. Carnea roşie este o importantă sursă de antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi şi a inflamaţiilor. Mai mult, cercetătorii au descoperit că poate îmbunătăţi circulaţia şi încetini procesul de îmbătrînire.


Grapefruit


Un grapefruit pe zi poate amîna îmbătrînirea tenului. Este o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant puternic, care luptă împotriva radicalilor liberi şi stimulează sistemul imunitar, avînd proprietăţi fotoprotectoare.


Năut


Săţios, plin de fibre, benefic în lupta anti-îmbătrînire, năutul ar trebui să facă parte din meniul zilnic al fiecărei persoane. Are efecte puternice împotriva îmbătrînirii, fiind un produs recomandat şi pentru întreţinerea siluetei.


Căpşune


Pe lîngă faptul că pot fi un delicios desert, căpşunele pot întoace timpul înapoi pentru tenul tău. sînt o importantă sursă de resveratrol, care luptă împotriva radicalilor liberi, ajutînd pielea să rămînă mai mult timp tînără.


Usturoi


Usturoiul poate nu este cel mai bun prieten al respiraţiei, dar atunci cînd vine vorba de piele nu este întrecut de niciun alt aliment. Pe lîngă multitudinea de antioxidanţi, usturoiul reduce inflamaţia din corp şi protejează împotriva razelor UV.


Ceai alb


Drumul spre o piele mai sănătoasă poate fi mai uşor cu ajutorul ceaiului alb. Plin de antioxidanţi, luptă să combată liniile fine şi ridurile. Printre alimentele care combat îmbătrînirea tenului se mai numără pepenele roşu, kiwi, portocalele, murele, afinele, seminţele de dovleac, ciocolata neagră, kaju, limonada, ciupercile, ceapa, mazărea, roşiile, varza de Bruxelles, ovăzul, ardeiul gras, carnea de curcan şi de porc.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load