X 
Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 302
Eurovision stiri: 412

Principalul rezultat al întîlnirii de la Praga dintre Macron, Aliyev, Pashinyan și Michel

7 oct. 2022,, 15:30   Diverse
1491 0

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, premierul armean, Nikol Pashinyan, președintele francez, Emmanuel Macron și președintele Consiliului UE, Charles Michel, au adoptat o declarație finală după mai multe ore de negocieri.

Declarația precizează că semnatarii din 6 octombrie 2022, Azerbaidjan și Armenia, care au sosit la invitația președintelui Franței și a președintelui Consiliului UE, și-au reafirmat angajamentul față de Carta Națiunilor Unite și Declarației de la Alma-Ata din 1991, conform căreia ambele părți își recunosc reciproc integritatea teritorială și suveranitatea. Aceștia au confirmat că acest deziderat va sta la baza lucrărilor comisiilor de delimitare a frontierelor și că următoarea reuniune a comisiilor de frontieră va avea loc la Bruxelles, la sfîrșitul lunii octombrie.

Armenia a fost de acord să ofere asistență misiunii UE în desfășurarea lucrărilor la granița cu Azerbaidjan. Misiunea va începe operațiunile în octombrie și va continua implementarea timp de două luni. Scopul misiunii este de a construi încrederea și de a oferi sprijin prin întocmirea de rapoarte privind activitatea comisiilor de frontieră.

Potrivit sursei, UE și Franța doreau să înființeze o misiune de monitorizare a frontierei care să includă Azerbaidjan și să o folosească pentru a intra în regiune. Azerbaidjanul s-a opus acestei intenții. După poziţia declarată, misiunea va opera doar pe teritoriul Armeniei. Azerbaidjanul va coopera cu misiunea în conformitate cu propriile interese. Misiunea de frontieră va contribui la construirea încrederii și va contribui la procesul de delimitare a frontierei.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий