Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

Președintele Ilham Aliyev, despre operațiunea "Răzbunare" din Karabah

13 aug. 16:39   Diverse
1450 0

"Pe teritoriul nostru noi putem efectua orice operațiune în orice moment. Faptul că operațiunea Răzbunarea a fost de scurtă durată și foarte eficientă arată că suîntem puternici și, în același timp, nu dorim un nou război". Despre acest lucru a declarat președintele Ilham Aliyev într-un interviu acordat AzTV în timpul vizitei sale în satul Basgal.

"Pentru că Al Doilea Război din Karabah a arătat puterea noastră și am obținut ceea ce ne-am dorit prin mijloace militare și politice. Cînd va veni timpul, vom atinge alte obiective dorite. Știm ce și cînd este necesar. Armenia știe că noi facem ceea ce spunem. Am avertizat în repetate rînduri Armenia să nu se joace cu focul. Ei trebuie să accepte noile realități și să nu întreprindă provocări militare", a spus șeful statului.

"De ce fiii noștri ar trebui să moară după război? De ce ar trebui să-i omoare armenii? Nu putem lăsa să se întîmple așa ceva. Nu vrem un alt război. Destul. Am obținut ceea ce ne-am dorit", a spus președintele.

Ilham Aliyev a menționat că Azerbaidjanul dorește retragerea completă a formațiunilor armate armene din Karabah.

"Acesta este angajamentul Armeniei. El este reflectat în Actul de capitulare semnat de Armenia la 10 Nnoiembrie 2020", a spus președintele.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав