X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Planta longevivității

27 noi. 2018,, 05:00   Externe
3789 0

Cimbrul este preţuit din cele mai vechi timpuri. Cu cimbru erau lecuite bolile de stomac, intestinale, rinichii, articulaţiile.

Inhalarea particulelor spirtoase ale uleiurilor esenţiale ajută la prevenirea cancerului, aterosclerozei, cardiopatiei ischemice, încetinește procesul de îmbătrînire. Uleiurile esențiale de cimbru stimulează întregul sistem nervos, creînd condiţii pentru creativitate, ingeniozitate. Într-un cuvînt, cimbrul este iarba longevivității.

În calitate de conservant natural şi aromatizator, cimbrul nu numai că ajută la conservarea produselor alimentare, dar îmbunătăţeşte, de asemenea, proprietăţile lor utile. Se adaugă în supele de legume, sosuri, varza, pusă la murat, la conservarea castraveţilor şi roşiilor, în kvas și bere. În mîncarea caldă cimbrul se adaugă cu zece minute înainte să fie gata: o linguriță la litru de lichid. Frunzele tinere, mugurii şi rădăcinile sînt folosite în salate, proaspete.

Infuzia se prepară prin turnarea într-un termos a două linguri de fructe de cimbru şi a 200 ml de apă clocotită, se lasă peste noapte şi se bea pe parcursul zilei, în caz de inflamație a mucoasei stomacului, vezicii biliare (fierii), dar şi în cazul acelora ale aparatului respirator.

Cimbrul e parte component a ceaiurilor delicioase, cu efect curative: pentru stomac, cu efect purgativ, dar calmant, utilizîndu-se seminţele mărunțite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?