ONU pledează pentru restabilirea atribuțiilor autorităților nigeriene

11 aug. 10:25   Diverse
1552 0

Principala preocupare a ONU cu privire la Niger se referă la tentativele de răsturnare a guvernului ales.

Acest lucru a fost declarat în cadrul unui briefing de Farhan Haq, purtător de cuvînt adjunct al secretarului general al organizației mondiale, atunci cînd a fost întrebat dacă secretarul general al ONU, António Guterres, este preocupat de impactul umanitar al sancțiunilor împotriva țării africane asupra populației.

Biroul secretarului general al ONU a declarat la 9 august că este îngrijorat de sănătatea și siguranța președintelui nigerian destituit Mohamed Bazoum, după ce au apărut informații potrivit cărora acesta a fost privat de apă, alimente și medicamente.

Anterior, reprezentanți ai Partidului nigerian pentru democrație și socialism-Taraya, care a fost partidul de guvernămînt al țării înainte de lovitura de stat, au declarat că Bazoum și membrii familiei sale sînt "ținuți în condiții inumane". Între timp, nu doar Bazoum, ci și o mare parte a populației din Niger nu are curent electric, deoarece Nigeria vecină, care este principalul furnizor de energie, a impus sancțiuni. De asemenea, alimentarea cu apă în capitala Nigerului este parțial nefuncțională din această cauză.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?