Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

ONU are un buget limitat? Din ce cauză organizația este nevoită să facă economii

17 mai. 13:30   Externe
1485 0

Conducerea Organizației Națiunilor Unite a luat o serie de măsuri pentru a face economii la buget. În special, sediul ONU din New York a oprit sistemul de aer condiționat. Despre acest lucru a anunțat Bloomberg.

De asemenea, administrația a interzis traducătorilor să lucreze ore suplimentare și a limitat angajarea de noi colaboratori. În plus, porțile electrice de pe teritoriul clădirii au început să se închidă mai devreme, relatează snob.ru

ONU este nevoită să facă economii din cauza faptului că membrii organizației întîrzie să-și plătească cotizațiile. Mai mult de o treime din cele 193 de țări care fac parte din organizație nu au transferat banii pentru acest an. Suma datoriilor a depășit 1,7 miliarde de dolari.

În 2018, SUA au anunțat o reducere a sprijinului financiar acordat ONU. Autoritățile au fost nemulțumite de faptul că țara a asigurat peste 28,5% din bugetul total al organizației. În cazul Chinei, care este al doilea cel mai mare contribuabil, ponderea a fost de 10%.

În prezent, Statele Unite trebuie să plătească ONU 762 de milioane de dolari. China are de plătit aproximativ 380 de milioane.

4
3
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?