COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6736

Oamenii de ştiinţă au descoperit beneficiile cacao

25 iul. 00:30   Diverse
1652 0

Oamenii de știință de la Universitatea Halle-Wittenberg și de la Institutul Max Rubner au descoperit că produsele, care conțin cacao sînt una din sursele de vitamina D2. Raportul corespunzător este publicat pe portalul EurekAlert!

Cercetătorii au prezentat o teorie conform căreia după uscarea boabelor de cacao la soare, în ele are loc transformarea precursorilor vitaminei D în vitamina D2.

După ce au efectuat spectrometria de masă a diferitelor produse din cacao, specialiștii și-au confirmat teoria. În acest caz, diferite produse din cacao, în conformitate cu spusele autorilor studiului, au un conținut diferit de vitamina D2. Astfel, cel mai mare conţinut de cacao e în untul de cacao și în ciocolata neagră, în timp ce în ciocolată albă este mult mai puțină cacao.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽