X 

Numărul unu mondial WTA a anunțat că se retrage la doar 25 de ani

23 mar. 2022,, 23:30   Diverse
2345 0

Numărul unu mondial în circuitul feminin, Ashleigh Barty, a şocat lumea sportului anunţînd că se va retrage din tenisul profesionist la doar 25 de ani, transmiteNoi.md cu referire la news.ro.

Australianca a făcut anunţul pe reţelele de socializare miercuri, spunînd că pleacă „pentru îndeplinirea altor vise”.

„sînt atît de fericită şi sînt atît de pregătită. Şi ştiu doar în momentul de faţă în inima mea, pentru mine ca persoană, asta este corect”, a spus ea într-un videoclip.

Barty a cîştigat primul ei Grand Slam la Roland Garros în 2019, iar în 2021 s-a impus la Wimbledon.

În ianuarie, ea a devenit prima jucătoare australiană care a cîştigat titlul de simplu masculin sau feminin de la Australian Open în 44 de ani.


„Nu eram sigură cum să vă împărtăşesc această veste, aşa că am rugat-o pe buna mea prietenă Casey Dellacqua să mă ajute”, a spus Barty miercuri.

„sînt atît de recunoscătoare pentru tot ce mi-a dat acest sport şi mă simt mîndră şi împlinită. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut pe parcurs, voi fi mereu recunoscătoare pentru amintirile pe care le-am creat împreună”, a mai spus ea.

Barty a adăugat că „din punct de vedere fizic, nu mai am nimic de dat”.

Şeful WTA, Steve Simon, a spus că Barty este „unul dintre marii campioni” şi că i se va duce dorul.

„Ashleigh Barty, cu semnătura ei slice backhand, completată de a fi concurentul suprem, a fost mereu un exemplu prin profesionalismul neclintit şi sportivitatea pe care le-a adus la fiecare meci”, a spus el într-un comunicat.

Barty, care peste o lună va împlini 26 de ani, a obţinut 15 titluri la simplu şi 12 la dublu şi a cîştigat 23,829,071 de dolari din tenis.

Ea are un total de 121 de săptămîni ca lider WTA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?