Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Absolvenții specialităților agricole au participat la un tîrg de cariere

16 apr. 16:15   Societate
1484 0

Circa 100 de absolvenți de la opt instituții de învățămînt profesional tehnic din nordul țării au participat la tîrgul de cariere organizat la Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

Potrivit MEC, elevii au avut posibilitatea de a discuta direct cu reprezentanții a 13 companii despre procedura de angajare, specificul locurilor de muncă și beneficiile pe care le au angajații, transmite Noi.md.

În cadrul tîrgului au fost prezentate oferte de muncă în diverse domenii: agronomie, horticultură, zootehnie, siguranța produselor agroalimentare, silvicultură, selecția culturilor agricole și altele. De asemenea, au fost organizate mai multe activități interactive, workshop-uri și sesiuni de prezentare a companiilor.

La eveniment au participat reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă Dondușeni, Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Centrului Național de Cercetare și Producere a Semințelor, Unității Consolidate de Implementare a Programelor IFAD, ai Direcției Educație Dondușeni, Inspectoratului General de Carabinieri, Camerei de Comerț și Industrie (filiala Edineț), precum și ai Universității Tehnice a Moldovei și Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației și Cercetării, în colaborare cu Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, și face parte din cele 11 tîrguri de cariere în învățămîntul profesional tehnic desfășurate în perioada 22 martie - 24 aprilie curent.

0
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?