X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1083

La ce oră trebuie să mîncăm, în funcţie de alimentele alese

11 sep. 23:30   Diverse
664 0

Alimentele bazate pe zahăr îngrașă, așa că ele trebuie consumate dimineața. Dacă le consumați seara, nu numai că vă îngrășați, dar este dat peste cap și sistemul digestiv

Cel mai bun moment pentru a consuma zaharuri este dimineața. Insulina organismului poate ”lupta” mai bine cu zahărul. Plus că e foarte probabil să le ardeți pe parcursul zilei, ci activitățile zilnice.

Dacă mîncați zaharuri seara, nu numai că vă veți îngrășa, dar vă veți bulversa sistemul digestiv și vă va da un somn deosebit de neodihnitor.

Cel mai bun moment pentru a bea lapte este seara

Laptele cald liniștește corpul și îi dă un somn bun și odihnitor. Cel mai neispirat moment de a bea lapte este dimineața, întrucît se va digera greu și va va afecta orarul meselor.

Cel mai bun moment pentru a mînca orez este la prînz


Metabolismul este mai rapid pe parcursul zilei și veți putea consuma carbohidrații. Dacă mîncați seara orez, vă veți îngrășa.

Cel mai bun moment pentru a mînca banane este la prînz

Bananele au și ele un moment favorabil pentru a fi consumate. Acesta este la prînz. Deoarece sînt bogate în fibre, banana vă va ajuta la digestie. Va acționa ca un antiacid natural.

Nu e indicat să mîncați seara banană, poate duce la formarea de mucus. Iar dacă o mîncați pe stomacul gol, vă poate da crampe, întrucît este foarte bogată în magneziu.

Cel mai optim moment pentru a mînca brînză este dis de dimineață

Pentru vegetarieni, brînza este un excelent substitut al cărnii, mîncată în cantități moderate, poate împiedica creșterea în greutate și balonarea.

Cel mai nepotrivit moment pentru a consuma brînză este seara, ceea ce ar duce la indigestie și îngrășare.

Cel mai potrivit pentru a mînca mîncare boabe este la prînz

Mîncarea boabe, formată din fasole și linte, este foarte bogată în fibre, ajută la digestie și reduce nivelul de colesterol. Mai mult, ajută ca somnul să fie dulce, dar cel mai bun moment pentru a o consuma este la prînz. Cel mai neinspirat e dimineața, pentru că vă poate crește apetitul.

Ideal este să mîncați nuci seara

Sînt bogate în grăsimi Omega 3 și antioxidanți și s-a dovedit că îmbunătățesc sănătatea creierului. Nucile nu au aceeași eficiență, dacă le mîncați în oricare alt moment al zilei.

Iaurtul se consumă pe timpul zilei

Acesta ajută la digestie. Cel mai prost moment este să îl consumați seara, mai ales dacă sînteți puțin răcit. Va duce la formarea de mucus.

Mărul se mănîncă dimineața

Bogat în fibre și pectină, ajută digestia și previne constipația. Nu se mănîncă seara, fiindcă va crește aciditatea în stomac și veți avea o digestie îngreunată pe timpul nopții.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав