X 
Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Kissinger: "SUA au adoptat o poziție greșită față de China".

27 mai. 10:30   Diverse
1942 0

Ultimii doi președinți americani, Donald Trump și Joe Biden, au adoptat o poziție greșită față de China, lucru pe care președintele chinez Xi Jinping nu îl poate accepta.

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger și-a exprimat acest punct de vedere într-un interviu acordat publicației The Wall Street Journal.

"El [Xi Jinping] s-a confruntat cu oameni în frunte cu ultimii doi președinți americani care doresc concesii din partea Chinei și să le revendice drept concesii", a declarat el.

Kissinger, citat indirect în continuare de The Wall Street Journal, consideră că aceasta este o abordare greșită. Acestea fiind spuse, subliniază Kissinger, Xi Jinping este un lider mai puternic al Chinei decât oricare dintre predecesorii săi.

Fostul secretar de stat consideră că politicile actualului președinte Joe Biden și ale predecesorului său Donald Trump față de China nu diferă prea mult. "Este în mare parte aceeași. Politica este de a declara China drept adversar și apoi de a căuta concesii din partea adversarului, ceea ce credem că îl va împiedica să își realizeze dorința de dominație", a subliniat el.


"Iscusința constă în a prezenta relația cu China ca fiind una de interes reciproc, în care se ajunge la acorduri pentru că ambele părți cred că este cea mai bună opțiune pentru ele. Aceasta este tehnica de diplomație pe care o prefer", a adăugat Kissinger.

5
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?