X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Semnarea acordului pentru construcția căii ferate China-Kîrghizstan-Uzbekistan, la Beijing

6 iun. 21:00   Internațional
3141 0

Ceremonia de semnare a acordului interguvernamental privind proiectul feroviar China-Kîrghizstan-Uzbekistan a avut loc joi, la Beijing.

Președinții celor trei țări, Xi Jinping, Sadyr Japarov, și Shavkat Mirziyoyev, au felicitat prin video semnarea documentului.

Xi Jinping a declarat că linia ferată China-Kîrghizstan-Uzbekistan este un proiect strategic pentru conectivitatea Chinei cu Asia Centrală și un proiect de referință pentru cele trei țări în vederea construirii în comun a cooperării în cardul „O centură, un drum”. China este dispusă să colaboreze cu Kîrghizstan și Uzbekistan pentru a depune eforturi în construcția căii ferate.

Sadyr Zaparov a declarat că această cale ferată este un proiect emblematic, dorind ca aceasta să fie finalizată și dată în funcțiune cît mai curînd posibil, oferind un nou impuls pentru promovarea dezvoltării comune a regiunii și sporirea bunăstării oamenilor din toate țările.

Shavkat Mirziyoyev a spus că ceremonia de semnare de astăzi are o semnificație istorică și este favorabilă extinderii în continuare a cooperării în regiune cu China.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав