Cazul Șor stiri: 594

Incendiu devastator în apropiere de Atena: Zeci de pompieri luptă cu flăcările

17 iul. 16:51   Diverse
2097 0

Un mare incendiu este în desfășurare în zona Kouvara Attica, 50 de kilometri sud de Atena. Potrivit Departamentului de Pompieri, incendiul a izbucnit la 12.27 în vegetația joasă din zona Neos Kouvaras, relatează Kathimerini și To Vima.

Grecia, ca şi alte ţări din zona Mediteranei, este afectată de primul val de căldură din această vară.

În ultimele zile, autorităţile au recurs la o serie de măsuri pentru a face faţă valului de căldură din această ţară mediteraneană, care nu este străină de astfel de fenomene, anunță libertatea.ro

La Atena, unde temperaturile au atins maxime de peste 40 de grade Celsius, autoritățile au decis să închidă vineri Acropole, un monument antic emblematic şi cel mai vizitat din Grecia, în timpul celor mai călduroase ore ale zilei, şi cel mai probabil şi sîmbătă, din cauza caniculei care afectează această ţară dar şi o parte din Europa, a anunţat ministrul elen al Culturii, potrivit Agerpres.

Cod roșu de caniculă în Grecia


Luni, 17 iulie, în Grecia, este în vigoare un cod roşu de caniculă, temperaturile urmînd să atingă valori de pînă la 43 de grade Celsius, pentru întreg teritoriul ţării. Autorităţile elene au emis şi o avertizare privind creşterea riscului apariţiei incendiilor forestiere, producerea acestora fiind favorizată de temperaturile ridicate (cu 5-7 grade Celsius peste media anuală normală), gradul foarte scăzut de umiditate al combustibililor naturali (ex.: crengi, vegetaţie, frunze, ace de pin uscate) şi existenţa condiţiilor de propagare rapidă a unor potenţiale focare, din cauza intensificării vitezei vîntului.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?