Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

În Turcia s-a propus renunțarea la sistemul all-inclusive

10 ian. 19:45   Diverse
1440 0

În Turcia s-a propus renunțarea la sistemul all-inclusive și trecerea la un sistem de demipensiune pentru a cîștiga mai mulți bani.

Erol Guldal, un touroperator din Side, a exprimat această poziție ziarului Turkiye Turizm.

Specialistul a amintit că sistemul de demipensiune a funcționat în stațiunile populare din Turcia pînă în anii 2000. Numai în acest fel industria turismului va putea atrage mai mulți „turiști bogați”, a spus Guldal.

De asemenea, potrivit expertului, proprietarii hotelurilor care funcționează pe sistemul „all inclusive” declară deschis că nu mai cîștigă atît de mulți bani ca înainte. Mai mult, dacă sistemul de demipensiune va fi totuși introdus în țară în viitorul apropiat, calitatea bucătăriei din restaurantele din Antalya și din alte orașe populare de turiști va crește, iar turismul gastronomic va deveni o prioritate mai mare.

La începutul lunii ianuarie, în Turcia a început să funcționeze o taxă pe cazare în hoteluri. De la 1 ianuarie, toate unitățile de cazare situate în țară vor fi obligate să vireze către stat două procente din suma primită pentru cazarea turiștilor. Este de menționat că agențiile de turism pot include taxe în costul tururilor.

0
0
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?