X 
Cazul Șor stiri: 599

Haos în România în prima zi de grevă generală a cadrelor didactice

22 mai. 11:37   Diverse
2806 0

Este haos în școlile din România, unde au intrat în grevă generală 150.000 de cadre didactice și personal auxiliar din școli.

Nu toți profesorii sînt în grevă, așa că unii părinți au fost anunțați pe grupurile de WhatsApp să își aducă la școală copiii pentru că ei pot fi supravegheați. Cînd au anunțat declanșarea protestului, sindicaliștii au recomandată părinților să își țină copiii acasă.

Nu se știe nici măcar în cîte clase nu se fac ore și care își desfășoară activitatea, în ciuda protestului.

Ministerul Educației al României a argumentat că nu a făcut publică lista școlilor unde e grevă, deoarece situația e dinamică, adică sînt profesori care renunță la protest, iar alții se alătură. Nu e clar dacă și în zilele următoare va fi grevă, transmite Noi.md cu referire la presa română.

"În 18 mai 2023, Ministerul Educației a solicitat inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București situația numerică privind participarea angajaților din unitățile de învățămînt preuniversitar de stat la greva generală anunțată de federațiile reprezentative din învățămîntul preuniversitar.


Precizăm că solicitarea a vizat numărul participanților la grevă și nu tabele nominale cu cei care participă.

"Vă asigurăm că orice solicitare a Ministerului Educației este realizată cu respectarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal și în conformitate cu atribuțiile privind coordonarea şi monitorizarea activităţilor didactice, precum şi a activităţilor extraşcolare ale elevilor", a comunicat ministerul.

22
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?