COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Facebook și Instagram șterg conturile asocitate cu mișcarea conspiraționistă „QAnon”

7 oct. 2020,, 21:30   Diverse
2322 0

Toate conturile legate de mișcarea conspiraționistă „QAnon” vor fi șterse de pe Facebook și Instagram, în contextul alegerilor prezidențiale din SUA preconizate pentru 3 noiembrie, scrie AFP, citat de Agerpres.

Facebook, acuzat frecvent că nu luptă împotriva entităților care propagă ură pe platforma de social media, a precizat că vor fi eliminate și paginile care nu „au conținuturi violente” în cazul în care sînt asociate cu această mișcare.

„În timp ce noi eliminam conținuturi legate de QAnon, care celebra și susținea violența, am văzut alte conținuturi despre alte forme de pericol în viața reală. De exemplu, afirmații potrivit cărora anumite grupuri de persoane s-ar afla la originea incendiilor de pădure de pe coasta de Vest.”, se arată într-un comunicat de presă al Facebook.

Întrebat despre QAnon în august, în urma unor măsuri luate de Facebook, preşedintele american Donald Trump, care încearcă să-şi reînnoiască mandatul la alegerile din noiembrie, a declarat că a văzut înainte de toate „oameni care iubesc ţara noastră”.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽