COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Echinocţiul de toamnă: Cînd se va schimba ora

Echinocţiul de toamnă: Cînd se va schimba ora

A venit toamna și o dată cu acest anotimp are loc și echinocțiul care simbolizează începutul acestui anotimp și care anunță că urmează schimbarea orei.

Echinocțiul de toamnă 2019 are loc în data de 23 septembrie la ora 10.50 ora Moldovei. Trecerea la ora de iarnă 2019 se face în ultimul weekend din luna octombrie, mai exact, duminică, pe 27 octombrie 2019.

Echinocțiul de toamnă 2019 reprezintă debutul toamnei din punct de vedere astronomic. Din acest moment, ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă, pînă la solstițiul de iarnă, marcat pe 21 decembrie. Motivul pentru care s-a decis schimbarea orei și trecerea la ora de iarnă este tocmai pentru a beneficia cât mai mult de lumină naturală pe parcursul unei zile. Așadar, în noaptea de 26 spre 27 octombrie, ceasurile se vor da cu o oră înapoi și se trece la ora de iarnă 2019. Ora 4:00 va deveni ora 3:00, deci vom dormi mai mult cu o oră.


La începutul lunii martie 2019, în Comisia Europeană s-a votat favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de iarnă şi în UE.

În urma acestui vot, statele membre care preferă să rămînă la ora standard, cunoscută şi drept ora de iarnă, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie.

Medicii consideră că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămînă pentru a se adapta la ora de iarnă, deoarece trebuie să se culce cu o oră mai devreme decît s-au obişnuit. În anumite cazuri, schimbarea orei poate afecta ceasul biologic.

Potrivit specialiștilor însă, cei mai mulţi dintre noi îşi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. După câteva zile, cei mai mulți oameni se vor obişnui cu noul program, scrie b1.ro

Echinocțiul de toamnă are ca semnificație echilibrul dintre lumină și întuneric, dintre masculin și feminin, dintre viață și moarte. După echinocţiul de toamnă, durata zilelor va continua să scadă în emisfera nordică, iar cea a nopţilor să crească, până în jurul datei de 21 decembrie, când are loc solstițiul de iarnă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load