COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2830
Puterea stiri: 6442
Coronavirus stiri: 7315

De ce problemă de sănătate scapi dacă bei suc de ridiche neagră

14 iun. 02:35   Diverse
1429 0

Ridichea neagră are beneficii uimitoare pentru sănătate. Iată mai jos cîteva dintre acestea, scrie realitatea.net.

Calculii renali sînt dizolvați în urmă tratamentului intensiv cu suc de ridiche-neagră: da pe răzătoare o rădăcină și stoarce sucul. Bea cîte o jumătate de pahar în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de două luni.

Drenarea ficatului și a vezicii biliare sînt printre principalele responsabilități ale ridichii-negre, crescînd cantitatea și fluiditatea biliara. Dacă introduci în alimentația ta ridichea neagră, fie și pentru cîteva zile, intestinele vor trece printr-un proces de curățare foarte benefic. Artroză se atenuează dacă faci următoarea cură timp de trei săptămîni: ia o ridiche-neagră mare și, după ce-ai spălat-o, da-o pe răzătoarea mică, cu tot cu coajă, și laș-o la macerat într-un litru de vin alb sec, timp de două săptămîni.

Agită sticlă zilnic și strecoară amestecul înainte de folosire. Bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, un pahar din acest sirop. Bilă este eliminată mai rapid din organism în urmă consumului de ridiche-neagră. Astfel, este favorizată digestia, iar poftă de mîncare crește datorită unei substanțe sulfurate pe care o conține această legumă. De aceea, se recomanda în special persoanelor anemice și copiilor.

Rahitismul și scorbutul se vindecă în urmă consumului de ridiche-neagră, datorită conținutului sau bogat în vitamină C și iod. Aceeași vitamină C ține răcelile la distanță, întărind imunitatea organismului. Tusea își găsește sfîrșitul în urmă unui tratament cu sirop: într-un vas de pămînt, așază un strat de felii subțiri de ridiche-neagră (necurățata de coajă), altul de zahăr nerafinat și tot așa pînă la gură vasului. Lasă la macerat pînă ce amestecul de ridiche și zahăr formează un sirop gros, pe care-l scurgi și-l păstrezi într-un recipient închis ermetic.


Bea trei linguri dimmineata, pe stomacul gol, și două linguri înainte de masă de seară, timp de 2-4 săptămîni. Zilele îți vor fi mai fericite atunci cînd consumi ridiche-neagră măcar o data pe zi, pentru că această legumă din clasă cruciferelor este un afrodiziac renumit. Leac pentru acnee Sulful conținut de ridiche-neagră acționează împotrivă acneei sub formă de masca de față, preparată astfel: da ridichea pe răzătoare, stoarce-o de suc și încălzește piureul rămas.

Aplică masca pe zonele cu probleme ale feței, stai așa cam 20 de minute, apoi clateste. Tamponează tenul cu o dischetă demachianta înmuiată în zeamă de ridiche proaspăt stoarsă. După zece minute, clateste cu apa minerală neacidulata.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽