COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Cunoscutul detectiv Sherlock Holmes revine într-o serie de cărți audio

30 iun. 00:30   Diverse
2082 0

Faimosul detectiv Sherlock Holmes revine într-o nouă serie de povestiri în format audiobook, care vor fi scrise de romancierul Anthony Horowitz, după ce Storytel a semnat un contract cu Conan Doyle Estate, legatarul drepturilor de autor pentru scrierile lui Arthur Conan Doyle, au anunţat luni reprezentanţii acestei platforme suedeze dedicate audiobook-urilor, informează Reuters.

Sherlock Holmes, personajul principal al povestirilor poliţiste scrise de Arthur Conan Doyle începînd din 1887, a devenit celebru în lumea întreagă şi a fost protagonistul mai multor filme inspirate din cărţile autorului britanic.

Anthony Horowitz este cunoscut pentru seria sa literară ''Alex Rider'', a fost ales pentru a scrie romane în franciza ''James Bond'' de către administratorul drepturilor de autor ale operei scriitorului Ian Fleming şi a semnat scenariile unor seriale de televiziune precum ''Midsomer Murders'' şi ''Foyle's War''.

Sub îndrumarea lui creativă, trei noi povestiri vor prinde viaţă sub condeiul unei echipe de scriitori, iar versiunile audio vor fi lansate pe toate platformele Storytel în primăvara anului 2022, potrivit comunicatului de presă al serviciului suedez. Storytel urmează să facă în cursul zilei de luni un anunţ mai detaliat.

''De data aceasta, Sherlock Holmes va fi prezentat dintr-o perspectivă foarte diferită, rămînînd fidel spiritului cărţilor - pe care le-am iubit dintotdeauna -, dar extinzînd în acelaşi timp naraţiunea şi viziunea lui Conan Doyle în tot felul de modalităţi surprinzătoare'', a spus Anthony Horowitz.

Serviciul Storytel oferă spre ascultare şi lectură peste 500.000 de audiobook-uri disponibile pe 25 de pieţe şi este unul dintre concurenţii platformei similare deţinute de Amazon. Luna trecută, a semnat un acord cu Spotify care le va permite abonaţilor serviciului suedez să asculte colecţia sa de audiobook-uri pe Spotify începînd cu a doua parte a anului 2021.

Storytel poartă în prezent o serie de discuţii cu editori din domeniul publicistic, televiziunii şi cinematografiei în vederea unor adaptări ale noilor aventuri care îl au drept protagonist pe Sherlock Holmes. Printre actorii de la Hollywood care au interpretat rolul faimosului detectiv în lungmetraje şi seriale de-a lungul timpului s-au numărat Robert Downey Jr. şi Benedict Cumberbatch.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽