TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cum se poarta corect o mască medicală

Odată cu declanșarea epidemiei de gripă, măștile medicale au devenit un accesoriu necesar, în special în spațiile aglomerate.

Iată cum se poartă corect masca medicală: Dr. Vasi Rădulescu face lumină în multitudinea de sfaturi privind modul corect în care ar trebui purtate măștile pentru a ne proteja.

La ce sînt bune măstile medicale?

Cele mai multe sînt de uz chirurgical și împiedică particulele lichide să ajungă dintr-o parte în alta (dinspre echipa operatorie spre cîmpul operator care trebuie să fie steril, dar și invers, pentru că sare sînge sau alte lichide). Există și măști cu filtre performante care au capacitatea de a stopa mai multe tipuri de substanțe.

Cum se poartă corect o mască medicală?

Cu partea colorată în exterior, cu banda specială pentru nas logic în zona nasului cu apăsare fermă, cu bărbia, gura și nasul acoperite, cu părțile laterale ale măștii cît mai bine lipite de obraji. NU se poartă DIFERIT! Nu procedați ca în sfaturile livrate pe internet de persoane neavizate care spun că trebuie să fie cu albul în interior cînd ești sănătos și cu albul în exterior cînd ești bolnav.

Cît se poartă? O singură dată. Se manevrează cu grijă, se aruncă atunci cînd devine umedă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load