TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum să alegi cel mai bun hotel atunci cînd pleci în vacanță

Cum să alegi cel mai bun hotel atunci cînd pleci în vacanță

Vrei să pleci în vacanță, dar nu ai timp să faci o rezervare din timp? Concediul programat pe ultima sută de metri îți poate da mari bătăi de cap, dacă nu știi cum să găsești cazarea potrivită. Iată cîteva sfaturi de care să ţinem cont pentru o vacanţă perfectă!


Atenţie la preţurile foarte mici


Dacă preţurile sînt prea mici pentru un hotel de 4-5 stele, acest aspect ar trebui să te pună pe gînduri şi să-ţi ridice nişte semne de întrebare. Poate fi o ţeapă!


Caută pe internet informaţii


Informează-te de pe site-ul hotelului, dar şi de pe forumuri. Citeşte impresiile postate de alţi turişti care au fost deja acolo, examinează fotografiile postate pe site-ul unităţii de cazare şi pe pagina de Facebook a acesteia.


De asemenea, trebuie să ştii dacă vei plăti separat parcarea sau dacă preţul acesteia este inclus în preţul cazării. Interesează-te dacă hotelul dispune de internet şi în ce condiţii ai acces la diverse alte beneficii. Următorul pas pe care trebuie să-l respecţi este să suni la recepţia hotelului, chiar dacă se află în străinătate, şi să ceri amănunte. Amabilitatea recepţionerului va fi un idiciu în sine pentru gradul de civilizaţie şi confort al locaţiei. Întreabă la recepţie dacă unitatea de cazare acceptă sau nu animale de companie.


Poți cere oricînd schimbarea camerei


Dacă ajungi la destinaţie şi ceva nu este pe placul tău sau în conformitate cu ce ai plătit, poţi cere schimbarea camerei. Fă-o într-un mod în care să nu poţi fi refuzat, mai precis fii amabil, dar ferm.


Atenţie la ofertele all-inclusive


Dacă ai optat pentru all-inclusive, ar trebui să beneficiezi de piscină, sală gym, plajă privată, locuri de petrecere a timpului pentru copii, teren de sport etc.


Fă o inspecţie a camerei


Cînd ajungi la destinaţie este în regulă să poţi vizita camera şi dacă nu este ceea ce ai rezervat şi plătit în avans, o poţi refuza. Acest lucru îl poţi face şi cînd închiriezi de la recepţie. O scurtă inspecţie, în care să treci rapid în revistă felul în care arată aşternuturile, baia, curăţenia şi instalaţiile sanitare, te va lămuri dacă locul de cazare se ridică la nivelul pretenţiilor tale. Verifică dacă funcţionează aerul condiţionat


Unele camere de hotel sînt dotate cu climă, dar nu întotdeauna aparatul de aer condiţionat funcţionează sau reuşeşte să furnizeze răcoarea de care ai nevoie atunci cînd afară sînt temperaturi caniculare.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load