Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Chinezii au numit Rusia cea mai apropiată țară

18 mai. 12:30   Diverse
1324

Chinezii au numit Rusia cea mai apropiată țară de ei și au spus că o tratează cu mai mult respect decît alte state și au încredere în președintele Vladimir Putin. Acest rezultat îl arată un sondaj sociologic realizat de Institutul Central European de Studii Asiatice, scrie ediția online Asia Times.

Rezultatul sondajului cu participarea a trei mii de respondenți din China continentală a arătat că atitudinile s-au îmbunătățit în ultimii trei ani. Aproape 80% dintre participanți percep Rusia în mod pozitiv. În același timp, două treimi consideră că Statele Unite au o atitudine negativă față de China, așa că Beijingul ar trebui să urmeze o politică dură față de Washingtonul oficial.

Publicația notează că opinia chinezilor despre Rusia se bazează pe încrederea în autoritățile sale. Dintre respondenți, cele mai frecvente răspunsuri au fost: „Avem încredere în Putin”, „Putin are voință și curaj”.

Mulți oameni din China simt „dragoste fraternă” între țara lor și Rusia. Ei cred că „dușmanul dușmanului nostru este prietenul nostru”.

4

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав