Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 587
Preşedintele stiri: 3731

China dorește o reunificare pașnică cu Taiwanul

5 iun. 10:30   Diverse
1402 0

Autoritățile chineze își doresc o reunificare pașnică a părții continentale a țării cu Taiwanul, dar în același timp nu exclud utilizarea metodelor de forță, dacă va fi necesar.

Despre acest lucru a declarat ministrul chinez al Apărării, Li Shangfu, la Conferința de securitate ”Dialogul Shangri-La” de la Singapore.

"China trebuie și va fi reunită. Aceasta corespunde aspirației poporului și tendinței timpului nostru. Vom tinde sincer spre perspectivele reunificării pașnice și vom depune cele mai mari eforturi pentru aceasta, dar nu promitem să renunțăm la folosirea forței", a spus Li Shangfu.

El a subliniat că, dacă cineva va îndrăzni să separe Taiwanul de China, "armata chineză nu va ezita nicio secundă”. "Nu ne vom teme de adversari și vom apăra cu hotărîre suveranitatea națională și integritatea teritorială, indiferent cît ne va costa acest lucru", a declarat ministrul chinez al Apărării.

Li Shangfu a remarcat că, cauza principală a tensiunilor din strîmtoarea Taiwan sînt încercările administrației Taipei de a obține sprijin străin în dorința de o obține independența. "Unele forțe străine încearcă să limiteze China cu ajutorul Taiwanului și să intervină în treburile sale interne", a spus el.

Cea mai mare insulă a Chinei, Taiwan, este guvernată de propria administrație din 1949. Conform poziției oficiale a RPC, susținută de majoritatea țărilor, inclusiv de Moldova, insula este considerată una dintre provinciile Chinei.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?