COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 537
Coronavirus stiri: 7867

Cel mai bun remediu pentru răceli

6 dec. 2021,, 05:00   Diverse
1298 0

Ghimbirul ca cel mai bun dintre condimentele împotriva tuturor maladiilor este cunoscut în India de peste 2000 de ani.

Acesta este faimos, mai ales datorită proprietăţilor sale de a vindeca de răceală. Dacă beţi în mod regulat ceaiul de ghimbir, apoi nu vă îmbolnăviţi, chiar şi în timpul unei epidemii, ceea ce este foarte actual în ziua de azi. Dar dacă totuşi aţi prins o răceală, atunci trebuie să beţi 3-4 căni pe parcursul zilei, şi recuperarea este garantată.

Luăm o radacină proaspătă de ghimbir - pentru 1 ceaşcă de ceai aveţi nevoie de aproximativ 1,5 cm de rădăcină – o curăţaţi şi o dați prin răzătoare. Îl puneţi în 300 ml de apă fierbinte, adăugaţi puțină scorţişoară şi rădăcină de licorice (este disponibilă la orice farmacie) şi fierbeţi la foc foarte mic timp de 10 minute. Datorită plantei licorice ceaiul este dulce şi nu mai este necesar să adăugaţi zahăr.

În loc de rădăcină puteţi să folosiţi ghimbirul uscat, dar trebuie să luaţi o măsură mai mică, deoarece el este mai iute. În băutura pregătită puteţi adăuga, de asemenea, o felie de lămîie.

Poate că băutura vi se va părea prea iute, atunci reduceţi cantitatea de ghimbir şi fierbeţi mai puţin timp. Să fiţi sănătoşi!

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X