COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cel mai bun mod de a prelungi tinereţea la nivel celular a fost descoperit

Cel mai bun mod de a prelungi tinereţea la nivel celular a fost descoperit

Cercetătorii germani de la Universitatea din Leipzig au găsit cea mai eficace modalitate de a prelungi viața, informează EurekAlert.

Specialiştii au analizat efectul diferitelor tipuri de exerciții fizice asupra organismului și le-au numit pe cele mai bune pentru prelungirea vieţii.

La experiment au participat 266 de tineri. Ei au fost împărţiţi la întîmplare în patru grupe. Timp de șase luni, unul dintre aceștia au practicat exerciții de anduranță, celălalt - antrenamente de tip interval cu intensitate mare, al treilea grup - exerciții de forţă, iar al patrulea nu și-a schimbat modul de viață.


Participanţii la experiment au făcut sport cîte 45 de minute de trei ori pe săptămînă şi numai 124 dintre ei au finalizat experimentul, care a durat jumătate de an. Oamenii de ştiinţă au aflat că la grupul, care a practicat exerciţiile de anduranţă (alergare, ciclism, înot) a crescut lungimea telomerilor, care apără ADN-ul de daune. Exercițiile de forță nu au dat rezultate.

Experții consideră că exercițiul de anduranță are un efect pozitiv asupra nivelului de oxid nitric din sînge, care îmbunătățește performanța celulelor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load