Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Ce frumusețe de cîine! El e marele cîștigător al competiției Westminster Dog Show

15 iun. 2021,, 05:00   Diverse
2016

Wasabi, un pechinez lăţos, cu bot negru şi ochi expresivi, a fost desemnat duminică cîştigătorul competiţiei canine Westminster Kennel Club Dog Show, desfăşurate în Tarrytown, New York.

Un exemplar din rasa Whippet, pe nume Bourbon, a ieşit pe locul al doilea în cadrul competiţiei cu o tradiţie de 145 de ani. Pentru prima dată în istoria concursului, ediţia de anul acesta nu s-a desfăşurat în Manhattan.

Din cauza pandemiei de COVID-19, organizatorii au mutat spectacolul din locul său tradiţional de desfăşurare, arena Madison Square Garden, la Lyndhurst Mansion în apropierea rîului Hudson, în Tarrytown şi au amînat data iniţială din februarie astfel încît competiţia să se poată desfăşura în aer liber.

Mathew, un Bulldog francez, Connor, un exemplar din rasa Bobtail, un West Highland White Terrier pe nume Boy, un brac german pe nume Jade şi Striker, un exemplar din rasa Samoyed, s-au numărat de asemenea printre finalişti.

Desfăşurat anual începînd cu anul 1877, spectacolul este unul dintre cele mai vechi şi populare evenimente sportive din Statele Unite. Sunt eligibile exemplare din peste 200 de rase pure, juriul desemnînd drept cîştigător cîinele care se conformează cel mai bine standardelor rasei sale.

Wasabi şi Bourbon au cîştigat titlul "Best in Show" în cadrul American Kennel Club National Championship în 2019, respectiv 2020.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав