AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Șor stiri: 402
Criza energetică stiri: 742

7 moduri în care «operează» hoţii de maşini

10 ian. 02:30   Diverse
1678 0

Mare atenţie la hoţii care te "vânează" în parcare sau în trafic pentru a-ţi fura lucrurile din maşină sau chiar maşina!

Dacă mergi pe ideea că ţie nu ţi se poate întâmpla, te înşeli! Jurnaliştii revistei Promotor ne spun opt dintre cele mai eficiente metode folosite de hoţi, de-a lungul timpului, la care nu te-ai fi gândit vreodată. Uite la ce să fii atent de acum încolo!

1. Metoda accidentului

În trafic s-ar putea să fii lovit de o maşină. După ce tragi pe dreapta pentru a rezolva problema pe cale amiabilă, şoferul vinovat de accident îţi va distrage atenţia, iar unul dintre pasageri va urca în maşina ta şi va fura tot ce prinde la îndemână. Cum să eviţi o astfel de situaţie? Înainte de a ieşi din autoturism, opreşte motorul, scoate cheia din contact şi închide uşile. Apoi, încearcă să porţi discuţia despre asigurare lângă maşina ta sau într-o poziţie care îţi permite să o urmăreşti uşor.

2. Bruiajul telecomenzii sistemului de închidere centralizată


Aceasta este una dintre cele mai cunoscute metode de furt din maşini şi implică folosirea unui dispozitiv de bruiaj comandat de cineva dintr-o maşină din apropiere. Ce să faci ca să nu cazi în plasă? Cel mai important e să verifici de fiecare dată dacă toate uşile s-au încuiat după ce ai apăsat pe butonul de pe telecomandă. Dacă nu s-a întâmplat asta, foloseşte cheia în yala uşii, ca pe vremuri.

3. Metoda abţibildului

Dacă vezi un abţibild lipit pe lunetă după ce ai urcat la volan, nu uita să opreşti motorul şi să încui uşile după ce ieşi din maşină ca să vezi despre ce este vorba. S-ar putea să nu scrie nimic pe el, dar cineva poate fi prin preajmă, pregătit să intre în autoturismul tău pornit şi descuiat.

4. Metoda „am nevoie de ajutor!"

O maşină e oprită pe marginea şoselei cu capota deschisă, iar lângă ea se află cineva care face semne să dai o mână de ajutor. Dacă opreşti, cel care stă în drum îţi distrage atenţia, în timp ce altcineva are grijă ca tu să rămâi fără lucruri sau chiar fără maşină. Nu accepta, sub nici o formă, să le tractezi maşina sau să îl duci pe unul dintre ei cu maşina ta – s-ar putea să-ţi lovească autoturismul sau să te ameninţe cu moartea.

5. Metoda înţepării anvelopei

Operaţiunea se întâmplă, de multe ori, în parcări. Atunci când hoţii văd pe cineva cu o maşină scumpă, înţeapă una dintre anvelope. Când şoferul se întoarce, acesta descuie autoturismul şi încearcă să schimbe roata. În acest moment acţionează hoţii care profită de faptul că portierele sunt deschise, şi fură ce găsesc. Unii hoţi urmăresc maşini în trafic, le depăşesc şi frânează brusc în faţa lor, obligându-i pe şoferi să oprească. După aceea, unul dintre hoţi înţeapă o anvelopă. O altă metodă asemănătoare implică o trecere de pietoni şi un pieton grăbit, care sare în faţa maşinii, obligându-te să opreşti brusc. Atunci, cineva înţeapă un pneu al maşinii şi te obligă să opreşti ca să schimbi roata. Când faci pană şi eşti singur, asigură-te că ai încuiat uşile.

6. Metoda cutiilor de bere

Această metodă implică un singur hoţ, care leagă nişte cutii de metal goale sub bara din spate a maşinii tale, după care se ascunde în apropiere. Când tu porneşti la drum şi auzi zgomotele, e firesc să opreşti ca să vezi ce se întâmplă, însă nu uita să opreşti motorul şi să încui uşile după ce ai ieşit. Altfel, hoţul va profita de neatenţia ta şi vei rămâne fără maşină în doar câteva secunde.

7. Metoda valetului

O modalitate de furt practicată mai ales în staţiunile de pe litoralul din Bulgaria, la hotelurile scumpe, unde ar trebui să existe valeţi care parchează maşinile clienţilor. În realitate, nu prea poţi să fii 100% sigur dacă omul care vrea să îţi ia maşina chiar lucrează pentru hotel, chiar dacă poartă costum şi are ecuson, aşa că cel mai bine ar fi să îţi parchezi tu singur maşina, fiindcă altfel s-ar putea să dai cheile unui hoţ.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав