COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

4 lucruri importante pe care sa le faci neaparat in concediu

4 lucruri importante pe care sa le faci neaparat in concediu

Dacă eșți de fel o persoană supraaglomerată, nu poți supraviețui fără o lista de „Ce am de făcut azi". Iar o planificare bine pusă la punct te ajută în primul rînd să nu uiți ce rezultate vrei să obții azi, să stabileșți prioritățile și mai apoi să te asiguri că ai la îndemînă absolut toate resursele necesare pentru rezolvarea task-urilor în timp util.

Nu uită că ai nevoie de puțîn timp doar pentru ține și pentru familia ta. De ce n-ai face la fel și în perioada de concediu? Iată ce ne recomandă pe scriitoarea Lian Dolan, gazdă show-ului TV din Statele Unite „Satellite Sisters", transmite moldovenii.md.

1. Fără NU!


Cînd ai copii, cel mai des folosit cuvînt este „NU". „NU se poate acum, mă duc la cumpărături", „NU mergem azi, mergem mîine". Încearcă să intri în mintea unui copil și să-ți imaginezi 50 de săptămîni de „NU"-uri. Așa că stabilește-ți două săptămîni de vacanță în care să NU mai utilitezi cuvîntul „NU". Spune „DA" la orice, fie și la culcat mai tîrziu sau la mai multe dulciuri. Micuții tăi merită măcar două săptămîni de „răsfăț".

2. Fără electronice!

Suntem dependenți de tehnologie. Telefon, laptop, PC, email-uri, teleconferinte. Gata, e vacanță. Uită de ele. Începe cu ține și apoi cu restul familiei tale. Va veți simți mult mai bine, va veți bucură unul de celălalt fără să fiți deranjați de cei de la birou sau din altă parte. Vor avea la dispoziție restul anului viitor să o facă.

3. Citește!

Cred că te-ai săturat un an de zile ce citit și scris rapoarte sau alte evidente. Fără știri de ultima ora. E timpul pentru ficțiune. Orice, numai citește!

4. Încearcă ceva nou!

Fiecare om întră intr-o rutină, indiferent cît de provocator și de diferit i-ar fi job-ul de zi cu zi. Încearcă în fiecare vacanță să faci ceva ce n-ai mai făcut pînă atunci. Poate fi sărit cu parașuta, mersul cu elicopterul sau yoga. Important este să simți că scapi de rutină, să-ți revigorezi spiritul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load